澳门申博赌场

昂立教育 > 項目總攬 > 中考2018 > 閱讀 > 中考閱讀理解練習|閔行區 2018學年度第一學期期末質量抽查

中考閱讀理解練習|閔行區 2018學年度第一學期期末質量抽查

發布時間:2019-03-22 作者:昂立外語 來源于:昂立外語網站
Part 3 Reading and Writing (第三部分 讀寫) V. Reading comprehension (閱讀理解) ( 50 )
A. Choose the best answer (根據短文內容,選擇最恰當的答案)(12 )
The following is an online restaurant guide with customer reviews.
 
 
The Enchanted(令人陶醉的) Café – a fantasy theme steakhouseAddress: 78 Party Lane, Hong Kong Tel: 5555 1369 Business hours: 11 a.m. to 10 p.m. (Sunday to Saturday)
The restaurant looks like the inside of an old castle, with dim lighting and mysterious music. Waitresses serve burgers and steaks in witch(女巫) costumes. They also do magic tricks.
Customer reviews
The Enchanted Café is such a fun place to visit, and the food is really tasty too! The mushroom burgers are pure magic! Yum!
I don’t care how much the food costs; the performing waitresses are worth the visit! You can also eat some amazing cakes there.
Rock and Roll Pizza House – traditional pizza served with a smile
Address: 55 North Avenue, Hong Kong Tel: 5555 9987
Business hours: 1.30 p.m. to 11.30 p.m. (Sunday to Saturday)
An American-style restaurant serves fresh pizza with a variety of toppings. The waiters go from table to table on roller skates in their bright red uniforms. Customers can enjoy some golden oldies(老歌) from the 1950s in a friendly atmosphere.
Customer reviews
They don’t have any garlic! What kind of place has no garlic? I also asked for some extra cheese on my pizza, but I didn’t get any. The service there was horrible!
I can’t tell you how many times a waiter stumbled(絆倒) while serving the pizza. It is dangerous! They don’t sell any good drinks either.
  
 
69. If you want to go to the Green Shadow, you can dial ________.

A. 5555 1368 B. 5555 1122 C. 5555 9987 D. 5555 2211
70. You can go to ________ for lunch at 11:00 a.m. on Sunday.

A. Hungry Harry B. The Green Shadow

C. The Enchanted Café D. Rock and Roll Pizza House
71. The underlined word “cosy” in Line 14 means “________”.

A. heavy B. changeable  C. comfortable D. amusing
72. At Rock and Roll Pizza House, ________.

A. there are a lot of green plants near the reception area.

B. waitresses serve burgers and steak in which costumes.
C. waiters all know how to recommend delicious food.

D. customers can enjoy some golden oldies from the 1950s.
73. The underlined word “It” in the last paragraph refers to “________”.
A. Not having garlic     B. Serving food on roller skates
C. Asking for extra cheese D. Selling any good drinks
74. According to the online restaurant guide, which one of the following is NOT true?
A. All three restaurants received positive reviews.

B. Two of the restaurants open seven days a week.

C. The Rock and Roll Pizza House has the music from the 1950s.
D. The Green Shadow does not serve steak.
真相大白
篇閱讀是對餐館的介紹和用餐者的點評,相當于我們的點評網,根據題目要求對應營業時間、地點、點評等選擇合適的餐廳。
答案:
69.B 70.C 71.C 72.D 73.B 74.A
 
步步為贏
分題解析
69.B 答案定位在第一家餐廳。第一家餐廳的電話號碼。
70.C 答案在第二家餐廳的營業時間。只有第二家餐廳的營業時間是從上午開始的。
71.C  答案在第一家餐廳的顧客點評后面but轉折,價格小貴,所以前面的cosy是條件好的詞,等同于comfortable
72.D  答案在第三家餐廳介紹的最后一句。人們可以在舒適的環境里聽上世紀50年代的懷舊金曲。
73.B 答案在it的前一句。很多服務員會絆倒,因為穿滑輪鞋上披薩
74.A 答案全文的評價從參加餐廳的評價上,最后一家的評價是負面的。
 
 
D. Answer the questions(根據短文內容回答下列問題)(12分)
I-Shou Lin(林義守) is a very successful businessman. When he was a child, he had no opportunity to get a formal education, but didnt let that hold him back. By the age of ten, he had begun a few small businesses. In 1988, Lin started a steel factory in Taiwan where he was born, and then developed it well. 11 years later, the production doubled.
During this time, his mom reminded him of the importance of education. Because he had made some money, she felt he had a social responsibility to help in this field. Then Lin realized that few students studied electrical machinery. So he started Kaohsiung Polytechnic Institute (KPI), which was later upgraded to I- Shou University.
When asked about education, Lin replied that the next generation needed to be educated from an international point of view. And in 2004, I-Shou International School was set up.
After suffering a serious illness, Lin realized that life is priceless. He looked for more ways to improve people’s lives. As a result, he established a world-class hospital with the latest equipment and best-trained staff. I-Shou university’s medical school combines education and medicine to educate students to serve those in need.
Life needs fun as well. Having travelled to many countries and regions, Lin thought Taiwan should be as desirable as Singapore, Hong Kong and Macau. Then he developed E-DA World. It includes one of Asia’s best outlet malls as well as the region’s largest amusement park and theater.
What do steel production, ________, ________ and entertainment have in common? The answer is: I-Shou Lin!
88. Did I-Shou Lin get a formal education?
   ________________________________________
89. Where was Lin born?
   ________________________________________
90. Why did Lin set up I-Shou International School?
   ________________________________________
91. What can Lin’s hospital provide?
   ________________________________________
92. When did he develop E-DA World?
   ________________________________________
93. What can be filled in each blank in the last paragraph? Give your reason.
   ________________________________________
答案:
88. No, he didn’t.
89. He was born in Taiwan.
90. Because he thought that the next generation needed to be educated from an international point of view.
91. The latest equipment and best-trained staff.
92. After he had travelled to many countries and regions.
93. education, hospital. Because he set up a university and an international school and a hospital. 
 
步步為贏
分題解析
88. 答案定在第一段,他沒有機會接受正規教育
89. 答案定位在第一段中的定語從句where he was born,對Taiwan進行限定,所以此處注意不要丟掉介詞in
90.答案定位在原文中建立國際學校的前一句,他說明了原因
91.答案定位在第四段,建立世界級的醫院這里,這家醫院配備了最新的設備和最訓練有素的工作人員。
92.答案定位在第五段的詞then,所以發展E-DA World的時間是在周游列國之后。
93.答案根據全文可看出I-Shou Lin共涉及鋼鐵生產、教育、醫療和娛樂這些領域。
分享到:

注冊獲取體驗課,到校咨詢并獲得量身定制的免費學習計劃

在線報名預約公開課,還能免費獲取昂立三寶澳门申博赌场(試聽課,測試,報告)

您的姓名
聯系方式
開放課堂 更多
  • 云端數碼新概念2中外教迷你班-1942002
    主講人:萬曉婷
      時間:每周日 9:00-11:30
     
  • 云端數碼新概念1中外教迷你班-1942094
    主講人:呂潤玉
      時間:每周六15:30-18:00
     
  • 云端數碼新概念1中外教迷你班-1942007
    主講人:袁璐
      時間:每周日 9:00-11:30
     
熱薦課程 更多
  • 小托福閱讀寫作-19春31059
      開班時間:2019/4/14
      上課時間:周日12:30~15:00
      價格:
     
    在線預約立減50元
  • 小托福考前輔導強化-300175
      開班時間:2020/1/1
      上課時間:周二09:00~18:00
      價格:
     
    在線預約立減50元
  • 國際托福沖刺班(基礎)20春0600...
      開班時間:2020/4/25
      上課時間:周六12:30~15:00
      價格:
     
    在線預約立減50元
  • 國際托福沖刺班(突破)20春-060...
      開班時間:2020/4/25
      上課時間:周六12:30~15:00
      價格:
     
    在線預約立減50元
  • 國際托福沖刺班(基礎)-18秋08...
      開班時間:2020/8/15
      上課時間:周六09:00~12:00
      價格:
     
    在線預約立減50元
專題· 更多
 
中国竞彩网 山西福彩网 七星彩票网 青海福彩网 西藏福彩网 西藏福彩网 上海福彩网 湖南福彩网