澳门申博赌场

昂立教育 > 項目總攬 > 中考2018 > 閱讀 > 中考閱讀理解練習|嘉定區2018-2019學年度第一學期期末質量抽查

中考閱讀理解練習|嘉定區2018-2019學年度第一學期期末質量抽查

發布時間:2019-03-21 作者:昂立外語 來源于:昂立外語網站
Part 3 Reading and Writing
VI. Reading comprehension
A. Choose the best answer.
You Are Wanted
Are you look for something fun and want to help others in your spare time? Then join us to be a volunteer!  
On January 26, from 9 a.m. to 4 p.m., Clinton Middle School will be holding a music festival in the school gym. The special event will feature a variety of eminent artists and musicians who won lots of international rewards.
We are looking for Clinton students to help with the jobs. Interested students should send an e-mail to Ms. Braxton (Clinton2018@aol.com), the music teacher. Students who would like to help at the festival must have written permission(同意書) from your parents.
 
69. The music festival will begin ________.  
A. at 9 a.m.   B. at 10 a.m.   C. at 11 a.m.   D. at 4 p.m.
70. What does the underlined word “eminent” mean?  
A. strange   B. famous   C. creative   D. responsible
71. ________ should be done before the festival.  
A. Setting up the gym      B. Welcome the guests  
C. Cleaning up the gym      D. Helping the performers
72. If you want to be a volunteer, ________ must write a permission for you.  
A. your music teacher      B. your parents  C. Ms. Braxton       D. any teacher 73. From the poster, we can learn the following except ________.  
A. students are welcomed to volunteer  B. volunteers can help in January
C. some work needs to be done in the evening  D. volunteers can get gifts after helping
74. The main purpose of the poster is to ________.  
A. announce a music festival     B. look for some volunteers  
C. receive written permission     D. attract musicians and singers
真相大白
篇閱讀內容是音樂節的招募海報,文章對于音樂節的召開時間,地點,來賓,還有志愿者的具體工作內容以及申請成為志愿者的方法和要求都作出了詳細的說明。
答案:
69-74. ABABDB
 
步步為贏
分題解析
69.A 答案定位在第二段第一句On January 26, from 9 a.m. to 4 p.m.,
70.B 答案在第二段的最后一句話who won lots of international rewards.贏得很多國際大獎,與famous著名的意思最為接近。
71.A  答案在工作表中音樂節在January 26召開,Set up the gymJanuary 23完成,因此是在音樂節召開前要完成的工作。
72.B  答案在第三段的最后一句話。must have written permission(同意書) from your parents.
73.D 答案在第二段和工作表中。Then join us to be a volunteer!A選項依據,工作表中Date這一列為B選項依據,工作表中Time有一個4 p.m. – 7 p.m.C選項依據,只有D選項的內容在文中找不到依據。
74.B 答案在開頭和結尾部分開頭有Then join us to be a volunteer!,結尾有We are looking for Clinton students to help with the jobs.呼應。
D. Answer the questions.  
The American high school author named Juliette Turner has published her third book aimed at middle school readers. With her new novel That’s Not Hay in My Hair, she has become a new star in the world of publishing.  
Turner is just 18 years old. After she finished fourth grade in New York, she moved to Cooke County, Texas, with her mother where she started a new life working with horses and cattle and her writing career.  
“My mother and I were the only people living there,” Turner said. “It was just the two of us breaking the ice on the cow-water trough(奶牛飲水槽).”  
Turner’s mother, Janine Turner, is a famous actress in the US. Life in Cooke County was not as glamorous(令人向往的) as the life she had lived before. But for Turner, rural(農村的) life gave her a lot of material to write about.  
That’s Not Hay in My Hair is unlike Turner’s first two books. “Everything that happened in the book actually happened in the lives of my mom and I.” she said. The adventures were too crazy to believe, but it all happened exactly how it’s written.
Indeed, Janine Turner was one of the first people to read the book. “I’ve been too busy doing my own things before. She’s written these books all by herself. I didn’t even read this one until it was finished,” said Janine, “She has an amazing power.”
As Turner is thinking about her upcoming college life, she hasn’t decided whether her adulthood will be spent in a city or in the country.  
“I will always be a country girl at heart,” she said. “I love the country life. It is where I feel at peace and at home. I don’t know where life is taking me at the moment. But I will always return home to the country and to my mom. It’s where my roots are.”
 
88. Who did Juliette Turner’s new novel That’s Not Hay in My Hair mainly aim at? 89. When and where did the young author start her writing career?
90. Life in Cooke County was not the same as the life the girl had lived before, was it?
91. How is That’s Not Hay in My Hair different from Juliette’s first two books?
92. Why did Juliette’s mother said “She has an amazing power”?
93. What does Juliette Turner mean by saying “It’s where my roots are” in the last paragraph?
真相大白
本文講述的是年輕的作家Juliette Turner和母親來到鄉村生活,她很熱愛鄉村生活,并以鄉村生后為素材完成了她的第三本書,成為了出版界的新星。
答案:
88. Her new novel mainly aimed at middle school readers.
89. She started her writing career in Cooke Country, Texas after she finished fourth grade.
90. No, it wasn’t.
91. Everything that happened in the book actually happened in the lives of Juliette and her mom.
92. Because Juliette wrote these books all by herself.
93. She means that she loves country life and the country is her home.
 
步步為贏
分題解析
88.答案定位在第一段第一句,題干中“new novel”就是文中“her third book”答案是middle school readers.
89.答案定位在第二段的第二句話,題干關鍵詞“When”和“Where”。時間是After she finished fourth grade,地點是Cooke County, Texas
90.答案定位在第四段第二句,“was not as glamorous as”說明鄉村生活和以前生活不同,要注意本題是否定疑問句,“不相同”用No來回答。
91.答案定位在第五段前兩句,題干中“different from”和文中“unlike”同義,答案就在下一句中。
92.答案定位在第六段,Juliette的媽媽說她有驚人的力量是因為書都是Juliette一個人完成的,媽媽都在忙自己的事情,雖然媽媽是最早的讀者,但是在書完成后讀的,媽媽并沒有在Juliette寫書時給與幫助。
93.答案在最后一段,“It’s where my roots are”前文就是對這句話的解釋,Juliette說她是鄉村女孩,她愛鄉村,鄉村是她的家。
分享到:

注冊獲取體驗課,到校咨詢并獲得量身定制的免費學習計劃

在線報名預約公開課,還能免費獲取昂立三寶(試聽課,測試,報告)

您的姓名
聯系方式
開放課堂 更多
  • 云端數碼新概念2中外教迷你班-1942002
    主講人:萬曉婷
      時間:每周日 9:00-11:30
     
  • 云端數碼新概念1中外教迷你班-1942094
    主講人:呂潤玉
      時間:每周六15:30-18:00
     
  • 云端數碼新概念1中外教迷你班-1942007
    主講人:袁璐
      時間:每周日 9:00-11:30
     
熱薦課程 更多
  • 小托福閱讀寫作-19春31059
      開班時間:2019/4/14
      上課時間:周日12:30~15:00
      價格:
     
    在線預約立減50元
  • 小托福考前輔導強化-300175
      開班時間:2020/1/1
      上課時間:周二09:00~18:00
      價格:
     
    在線預約立減50元
  • 國際托福沖刺班(基礎)20春0600...
      開班時間:2020/4/25
      上課時間:周六12:30~15:00
      價格:
     
    在線預約立減50元
  • 國際托福沖刺班(突破)20春-060...
      開班時間:2020/4/25
      上課時間:周六12:30~15:00
      價格:
     
    在線預約立減50元
  • 國際托福沖刺班(基礎)-18秋08...
      開班時間:2020/8/15
      上課時間:周六09:00~12:00
      價格:
     
    在線預約立減50元
專題· 更多
 
中国竞彩网 山西福彩网 七星彩票网 青海福彩网 西藏福彩网 西藏福彩网 上海福彩网 湖南福彩网